RFID Sistemleri ve Programlama
RFID Sistemleri ve Programlama
Kendi alanında Türkiye'nin ilk Türkçe Programlama Kaynak Kitabı Özelliği taşıyan kitabımız, 2013 yılının Nisan ayında sektöre kazandırılmıştır.
RFID Mimarisini ve Programlaması konusunu temel alan RFID Mimarisi ve Programlama adlı kitabım kendi alanında İLK TÜRKÇE kaynak özelliği taşımaktadır. Kitabın hazırlanış aşamasından basım ve dağıtım aşamasına kadar bir titizlik içinde çalışmış olsamda elbette eksikleri çokcadır. Bu eksikliklerden ötürü değerli okuyucularımdan şimdiden özür dileyerek başlamak istiyorum.
Nisan 2013 itibariyle KODLAB YAYINCILIKTAN çıkan kitabım, www.hepsiburada.com , www.idefix.com , www.kitapyurdu.com , www.hemenbugün.com ve daha bir çok alışveriş sitelerinde satışa sunuldu. Daha ilk günden oldukça bir rağbet gören RFID kitabım, bir çok üniversitede akademisyenler tarafından incelemeye alınarak olumlu ve olumsuz görüşleri tarafıma bildirildi. Bu anlamda RFID Mimarisi ve Programlama adlı eser ( Gömülü C, C#.NET ve VB.NET programlama dillerinin bir arada kullanıldığı İlk kaynak özelliği taşımaktadır.)
Bu kitap; temel RFID Sistem ve Teknolojisi'nin kurulumu, tasarımı ve mimarisinin yanında temel düzeyde de olsa mikrodenetleyicilerin tasarımı, mimarisi ve programlamasıyla da uğraşmakta olan bir kaynak niteliğindedir. Kitabın düzen biçimi; birinci bölümden itibaren okuyucunun kavrayabileceği şekilde, basit bir anlatımla konulara temel bir yaklaşım sergileyip, ilerleyen bölümlere doğru daha da detayına inmektedir. Dolayısıyla 1. bölüm, RFID'nin temel kavramlarını açıklayıp, uygulama alanlarına vurgu yaparken, 2. bölüm ise bir yazılımcı için en gerekli temel elektronik bilgisinin nasıl olması gerektiğini ve bununla birlikte, dijital elektroniğin temelleri yüzeysel olarak ele alınmıştır. 3. bölümle birlikte yine kavramsal olarak Gömülü Sistemler ele alınıp, uygulama alanları izah edildikten sonra konu RFID sistemleri ve teknolojilerine bağlanılmıştır. 4. bölümde ise bir gömülü sistem programlarken, kullanacağımız platformu irdeleyip gerekli açıklamalar sunulmuştur. Bu bölümden itibaren artık adım adım mikrodenetleyicilere giriş yapılarak, bir RFID sistemi içinde kullanılacak mikrodenetleyici ailesi açıklanmıştır. 6. bölümden 9. bölüme kadar, tam anlamıyla kitabın asıl konusu temsil eden RFID sistemlerinin nasıl tasarlandığına ve mimarisinin nasıl oluşturulduğuna değinilerek uygulamalar eşliğinde gösterilmiştir. 10. bölüm, yani RFID tabanlı görsel bir uygulama yazılımın geliştirilmesi aşamasında, bir RFID cihazına ait API ve DLL gibi fonksiyonların nasıl yazılacağını veya RFID cihazına ait üretici firmanın sunmuş olduğu SDK (Yazılım Geliştirme Kitleri) nın nasıl projeye import edileceği üzerinde durulmuş, adım adım programatik olarak görsel uygulama yazılımı geliştirilmiştir.
. Temel RFID Terminolojisi ve Teknolojisi
· Yazılımcılar için Temel Elektronik Teknolojisi
· Atmel Studio 6 ile Kod Geliştirme
· RFID Sistem ve Teknolojisi Tasarımı
· Mifare® Kart Mimarisi Ve Algoritmalar
· RFID Tabanlı Görsel Proje Geliştirme ve Uygulama Projesi
gibi konuları ele almaktaydı.
|